вторник, 21 мая 2013 г.

Міжнародний день сім'ї

          18 травня наша система приймала участь у міському святі, яке відбувалося біля мерії і було присвячено Міжнародному дгю сім'ї.
          Працювала бібліотечна палатка, яка розгорнула тематичний перегляд "Буде в мирі і злагоді родина - буде жити наша Україна!".

Була представлена література з питань сім'ї, здоров'я, виховання дітей, взаєморозуміння подружжя і т.ін. Для поціновувачів поезії знайшлися збірки віршів, присвячені коханню, матері і сім'ї.
        Чоловікам була цікава підбірка літератури про роль батька у вихованні дітей, про роботу і відпочинок, спорт і чоловіче здоров'я.

         Жінок чекали їх улюблені журнали - "Домашний очаг", "Жінка", "Работница", "Крестьянка", "Лиза", "Полина", "Единственная", "Мой ребенок", "Кроха", "В'язання та вишивка", "Женский журнал" та інші.



          На бібліотечному майданчику розгорнулись кілька акцій. Жваво і весело проходила акція "Як Вас чекають у бібліотеці!" Перехожих запрошували у бібліотеки, роздаючи буклети з переліком всіх бібліотек міста, їх адресами, телефонами, електронними адресами та сайтами.





         Для молодих сімей з маленькими дітками працювала дитяча арт-студія. Маленькі городяни розмальовували картинки разом з батьками. Хто бажав, той малював власний шедевр про своїх маму й тата.



        Сподобалась усім присутнім на нашому майданчику і акція "Вірш для мами". Бібліотекарі підготували набір яскравих листівок, на зворотній стороні яких було надруковано вірші про маму.
      Усі бажаючі могли вибрати листівку і відразу подарувати.





      Акція "Смачна цукерка від бібліотекаря" стосувалася виключно маленьких і трохи більших запоріжців і дуже їм сподобалась.





      Батьків, бабусь і дідусів зацікавили чудові експонати - обереги - ляльки - мотанки у виконанні читачів бібліотек ім.Б.Хмельницького і ім.В.Комарова. А про призначення кожної ляльки усім бажаючим розповідали бібліотекарі.



      Чудовою прикрасою нашого перегляду стали вишиті весільні рушники - авторські роботи читачів бібліотеки ім.Комарова. До речі, сніжно - білий рушник, виявляється, дарують подружжю на 25-річний ювілей.


      Загальним улюбленцем усіх малят на святі став іграшковий пес Тиміш - робота юних читачів бібліотеки ім.Хмельницького. І хоча не все у нього було собаче - наприклад, хвостик, як у крокодила Гени, охочих сфотографуватися з Тимошем було немало.



         Великим попитом користувалася також акція "Сфотографуйся з книгою". Усі бажаючі могли сфотографуватися біля книг, з експонатом в руках, поряд з бібліотекарем, зробити сімейне фото. Вказавши електронну адресу обов'язково могли отримати ці фото на свою електронну скриньку.

     Кожен, хто завітав на бібліомайданчик, отримав, крім буклету, листівку - поздоровлення з Днем сім'ї. Загалом, було поширено 300 візитівок, бібліолистівок та буклетів.






І кожен з величезною цікавістю розглядав також наш маленький вернісаж - картини від талановитих читачів бібліотеки ім.Б.Хмельницького, виконані у техниці батік та квілінг.
      Працювали ми з 9.00 до 20-ї години вечора.



Комментариев нет:

Отправить комментарий