вторник, 10 апреля 2012 г.

Методичний день

           20 березня у читальному залі ЦБ ім.Крупської зібралися працівники відділів обслуговування ЦБС для дорослих. Тема методичного дня - "Сучасна двонульова бібліотека: працюємо для читачів, організовуємо простір. Наскільки відповідаємо сьогоденню?" Поряд з консультаціями методиста про створення сучасного бібліотечного простору відбувся також обмін думками про особливості роботи сучасної бібліотеки.    
          Методичні поради базувалися на досвіді українських та російських бібліотек. Корисну інформацію містив огляд професійної періодики: "Библиотека"," Библиополе ", "Бібліотечна планета" та "Новая библиотека".
          Відеофільми про бібліотеки міста Москва дали можливість знайти для себе цікаві моменти в організації обслуговування читачів та створення комфортних умов для них.
       Дуже актуальне на сьогоднішній день питання про отримання додаткових коштів з допомогою грантів розглядалося вже не вперше. Відеофільми про діяльність у цьому напрямку наших вітчизняних колег дуже допомогли у розумінні важливості цієї роботи.  
         Як працюють бібліотеки у дальньому зарубіжжі? На скільки аналогічні проблеми турбують і їх? Якою в їх уяві постає бібліотека майбутнього? Чи знайдеться в ній місце друкованій книзі, а ,можливо, Інтернет та електронна книга витіснять живу книгу? Відповіді на ці питання турбують усіх нас. Відеофільм про те, як працюють найбільш відомі бібліотеки США, підтвердив думку наших бібліотекарів: "Місце живій книзі знайдеться. Але бібліотечний простір у стилі хай - тек нас поки що не приваблює. Хоча й можливостей на це ми не маємо". Наш затишок з чудовими зеленими острівками, зонами релаксації й народної культури, дитячими куточками й майданчиками здоров'я у тому вигляді, на якій ми спроможні, дуже приваблюють читачів.
        Із циклу "Відомі люди Запоріжжя" бібліотека ім.Сосюри (завідуюча Попова Т.В.) знайомила присутніх зі своїм читачем -  запорізьким поетом, членом поетичної асоціації "Слово" Михайлом Перченко. Відбулася презентація нової книги поета "У мозговой извилины. Книга  афоризмов". Презентацію вела  завідуюча бібліотеки, яка розповіла про життя й творчість Михайла Перченко. Присутні подивилися електронну презентацію, присвячену ювілею автора, орагнізовану при підтримці ЦБ ім.Крупської. 
       Михайло Абрамович читав вірші, розповідав про своє відношення до сучсної української літератури, зокрема високо оцінив запорізькі таланти. Сповнені тонким гумором, спостережливістю та знанням людської сутності були його афоризми - літературний жанр не настільки поширений, бо вимагає від автора особливого таланту.
       На слова Михайла Перченко відомі запорізькі музиканти створюють пісні. Кілька  пісень проспівали  Георгій Сазонов - виконавець авторських пісень і романсів та Наталя Латун - співачка Запорізької філармонії.  
        По закінченні презентації бібліотеки отримали подарунок від Михайла Перченко: книги "Стишата. Перчины к любому блюду" та "У мозговой извилины".

Комментариев нет:

Отправить комментарий