четверг, 29 марта 2012 г.

         3 березня бібліотекарі абонементу запросили читачів до себе  у народознавчий куточок на годину здоров'я "Як лікувалися наші пращури". Розмову вела бібліотекар І категорії Галина Рябцева. Вона запропонувала калейдоскоп цікавих повідомлень про народну медицину. 
         А почалася розмова з магічного полум'я свічки: свічка у народному побуті, традиціях, звичаях, як обов'язкова складова лікування фізичного і душевного стану людини. Як же може допомогти свічка коли болить голова, коли хворіє серце, погано на душі, мучать тривожні передчуття? Все залежить від того де поставити свічку, що прочитати над нею, якою вона має бути.
         Наші пращури, не користуючись пігулками й мікстурами, лікувалися досить успішно, використовуючи при цьому усе, що росте на городі, у лісі, в саду, підтримуючи свою енергетику енергією сонця, води, дерев та віри у вищі сили. Які з народних рецептів корисні людині і зараз, чим можна підтримати заслаблий імунітет після зими - про це розповіла Галина Дмитрієвна.
          Але й самі читачі могли поради одне одному перевірені власним здоров'ям народні ліки. За рецептами, які порекомендували читачі, можна було б скласти текст для нової бесіди. Весело й цікаво пройшла вікторина, яка виявила найбліьш знаючого "народного лікаря".
          Особливою темою години здоров'я була тема цілющих напоїв, про які не тільки розповідали, але й пригощалися.
          Година здоров'я закінчилася, але ніхто не поспішав йти додому. Вирішили збиратися у  куточку народної культури частіше - дуже вже затишно й приємно тут спілкуватися. Тим більше що книжкова виставка у цьому куточку під назвою "Мудрість минулого на користь майбутньому" мала ще дуже багато додаткової цікавої інформації. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий