пятница, 3 октября 2014 г.

День бібліотеки

          30 вересня з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек ЦБ ім.  Крупської запропонувало своїм читачам і усім бажаючим День відкритих дверей. Свято відкрила директор ЦБС для дорослих Долина Л.М., яка підкреслила: «Які б часи не переживала бібліотека, для нас, бібліотекарів, найголовнішими були, є і будуть її Величність Книга та його Величність Читач».

На порозі книгозбірні, у "Бібліотечному містечку", відбулося нагородження дипломами читачів. Та за результатами акції «Порекомендуй книгу» переможницею стала Безручко  Лариса Василівна.  
Диплом «Найактивнічого учасника бібліотечного життя» отримала  
Єва Макарівна Гринюк.


         




     Диплом «Підкорювачі Інтернет-всесвіту» завоювали Калініна Надія Юріївна та Гулеватенко Роман Володимирович. 




 Було оголошено також про спеціальний диплом за особливу охайність в користуванні друкованими виданнями, яким нагороджувалась Зінаїда Павлівна Майсак. За бажанням бібліотекарів Юрія Михайловича Панькова оголошено було «Найоптимістичнішим читачем 2014 року». 

До Всесвітнього дня посмішки (3 жовтня) бібліотекарі  представили виставку- сушкуНазвою цієї виставки був обраний девіз цього свята: «Зроби добрий вчинок. Допоможи людині посміхнутися». А з бібліоплакатів радісно посміхалися всі три покоління. Бібліотекарі ж розповідали усім бажаючим історію свята.
До Дня бібліотек книгозбірня оголосила акцію на допомогу воїнам АТО «Захисникам України». І працівники книгозбірні, і читачі активно приймали участь в цій акції. Було зібрано теплі шкарпетки, гігієнічні засоби, медичний матеріал для обробки ран, продукти харчування та інші. Далі все, що зібрано бібліотеками буде відправлено воїнам через волонтерів.
В самій бібліотеці кожен бажаючий міг отримати в подарунок книгу, приймаючи участь в акції «Добрі книги – в добрі руки». Як результат – всі книги знайшли нових господарів.

                                  Читачам була запропонована віртуальна мандрівка 
«Найвідоміші бібліотеки стародавнього світу».

Кращих знавців української народної культури обрали біля виставки-вікторини. Коршунова Олександра Григорівна та Юрковський Владислав Антонович отримали призи – книги запорізьких авторів.
А на «Бібліотечному подвірї» гостей книгозбірні чекало багато цікавого. Перегляд-рекомендація «Навігатор книжкового світу» запропонував підказку у світі найцікавіших книг різних жанрів за номінаціями «Від книги – до фільму», «Книга з ТОП-десятки європейських бестселерів», «Шляхами кохання», «Переможець літературного конкурсу «Коронація слова» та інші.
Вітрина «Книга най-, най-, най-» викликала особливу цікавість, бо розповідала про книги-скульптури, трехвимірні книги, книжки-лавки, дерев’яні, ручної роботи тощо.
Зацікавило «Бібліотечне подвіря» і молодь. Для них було організовано промо-акцію «Читаємо класику вголос» та флеш-моб «Шевченкове слово».
         
Абонемент підготував яскраву виставку з елементами містики «Різнокольорове читання». На власний розсуд читач вибирав номер, за яким отримував книгу у яскравій кольоровій обгортці.
Все газетно-журнальне багатство бібліотеки представила «Журнальна імперія».

Все, що підготували бібліотекарі до свята, обов’язково носило позитивний характер.

Більше фотографій про День бібліотеки можна подивитися  на сторіночці в Одноклассниках (Центральна бібліотека ім. Крупської).

Комментариев нет:

Отправить комментарий