четверг, 16 января 2014 г.

Бібліотека ім. Т. Г. Шевченка віншує Кобзаря


           15 лютого в бібліотеці  ім. Т. Г. Шевченка відбулося відкриття книжково-ілюстративної виставки "Пророк, народжений Україною", присвяченої 200-річчю від дня народження великого Кобзаря. Захід відбувався в рамках однойменної ювілейної  загальносистемної програми.



       
















На заході були присутні заcтупник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ю. В. Каптюх, начальник міського управління культури і мистецтв Черниш  І.В. та директор ЦБС для дорослих Долина Л.М.


Відкриття виставки почалося з живого Тарасового слова – пролунали поетичні рядки у виконанні читачки бібліотеки О. А. Удовиченко.

 Завідувачка бібліотеки Калініна Н.О. привітала усіх з 200-річним ювілеєм великого українського поета та пророка Тараса Шевченка. Вона розповіла, що іменна бібліотека має найбагатшу Шевченкіану серед книгозбірень міста і запросила усіх бажаючих долучитися до високого слова Кобзаря, частіше звертатися до них та відвідати наступні заходи, які триватимуть до ювілею.

      Огляд книжкової виставки провела бібліотекар абонементу Смирнова О.М. Вона розповіла про нові видання Шевченкових творів та творів про нього. Сучасна Шевченкіана багата і змістовна. Процес вивчення феномену творів Кобзаря та його особи продовжується. Зрозуміло, що постать великого поета і патріота буде викликати бажання осягнути її ще довго і довго.



Вікторина «Як ви знаєте творчість 
Т. Г. Шевченка», яку провела бібліограф Петренко І. В., використовуючи мультимедійне обладнання, викликала живу цікавість у залі. На питання вікторини присутні відповідали майже хором. І все ж за результатами було оголошено переможця, який отримав грамоту і посвідчення «Кращий шевченкознавець в бібліотеці ім. Шевченка».







Переможицею стала активна читачка, закохана у Тарасове слово, Ольга Удовиченко.









      Закінчилося відкриття виставки словами завідувачки бібліотеки про те, що нам треба зробити все, аби Шевченкове мудре слово жило в серці кожної людини, щоб його творчість знали і шанували у кожної сім’ї. А бібліотека і далі буде продовжувати пошукову роботу над Шевченкіаною.


Комментариев нет:

Отправить комментарий