четверг, 21 февраля 2013 г.

День рідної мови

         21 лютого у ЦБ ім.Крупської святкували Міжнародний день рідної мови. Увазі читачів було пропоновано перегляд "Слово до слова - так твориться мова", на якому були представлені найновіші видання - збірки українських народних пісень, прислів'їв, приказок, навчальні посібники "Золоте джерельце" Руслана Кацавця та "Історія української літературної мови" Івана Огієнка, "Укр. мова" Л.Гнатюка та І.Ющука. Цікавою стала для  всіх шанувальників укр.мови книга Ореста Ткаченка "Укр.мова і мовне життя світу". Вона розповідає про сучасний стан української мови. Унікальне видання "Українська мова. Енциклопедія" містить 2027 статей, карту, ілюстративний матеріал і таблиці. На сьогодні аналогу цій книзі немає як і немає більш детального видання про українську мову та мовознавство.


         На протязі дня кожен міг позмагатися у виразному читанні віршів про рідну мову. Звучали поезії В.Симоненка, О.Олеся,С.Воробкевича, Ю.Косинської, Т.Шевченка, В.Сосюри, М.Рильського та ніш.
        Найвиразніш, чудовою українською мовою прочитав вірш учень ЗОШ №5 Олександр Лукашук й став переможцем конкурсу.

 Друге місце дісталося Павлу Снігирю. 

А третє місце розділили Василь Гажула та Віктор Дмитрук, учні ЗОШ №15.


біля перегляду відбулася бесіда про історію свята рідної мови та важливість її чистоти. 



       Педагогам в нагоді будуть журнали "Українська література в загальноосвітній шоклі", "Дивослово", "Бібліотечна Дивослово" та "Слов і час".

Комментариев нет:

Отправить комментарий